1 Ocak 2008 Salı

Ruyada kar gormek

Rüyada Kar görmek tabiri tabirleri rüya tabir

Kar Rüyasi iki sekilde yorumlanir. Kisin görülen Kar rüyalari iyi sayilir. Bu rüyalar hayatin degisecegini, iyi günlerin yaklastigini, sikintilarin bitecegini haber verir. Bembeyaz kar, huzur ve mutluluk olarak da alinir. Mevsimsiz görülen kar rüyasi, ani degisiklikler nedeniyle hayatin alt üst olacagina isarettir.


Rüyaca kar görmek, riziklara ve menfaatli seylere ve soguk alginligi, hastaliklardan iyilesmeye isarettir. Bazen kar ile atesi bir yerde görmek, ülfet ve muhabbete isarettir. Karin mevsiminde görülmesi, üzüntü ve kederin gitmesine, düsmanini kahredip ona galip gelmesine isarettir. Kann mevsimsiz görülmesi, soguk alginligi hastaliklara, felce ve müzmin hastaliklara, bazen de yolculugun ertelenmesine, yolcu ve kiracilann kazanç ve menfaati arin in mümkün olmamalarina isarettir. Rüyada görülen fazla kar, devlet reisinin maiyetine azab etmesine, onlarin mallarini almakla cefa edip, onlara kötü söz söylemesine isarettir. Kar az olup yagdigi yerin halkina menfaat getirirse, ucuzluk ve bolluga isarettir. üzerine kar yagdigini gören uzak yere yolculuk yapar. Bazen de bu rüyadan zarar hasil olur. Karin üzerinde uyudugunu gören hapse girecegine isarettir. Kann süpürülmez. derecede çok olmasi, o sehir halki için gelecek azaba ve düsmanin hücumundan dolayi üzüntü ve kedere isarettir. Bir yere mevsiminde az yagan kar, o yer halki için rizkin genisligine, ucuzluk ve bolluga isarettir. Bir kimseye kis veya yaz gününde kar sogugunun isabet etmesi fakirliktir. Yaz gününde kar satin aldigini gören kimse kendisini rahata kavusturacak mala kavusmasina yahut güzel söz veya bir dua sebebiyle üzüntü ve kederden müsterih olmasina isarettir. Yagan karin halka zarar ermemesi ve çabuk erimesi geçecek sikinti, üzüntü ve kaygiya isarettir. Ekilmis ve kuru bir yer üzerine yagan kar, yagmur hükmündedir ve o yer halkina gelecek, rahmet, bereket, ucuzluk ve bolluga isarettir. Kar yagdigini fakat kendisini semsiye v.s.gibi seylerle koruyup kardan etkilenmedigini gören kimse, islemde temkinli olmasi ve kendisini korumasi ile korkusuz olarak yasamasina isarettir. Bir sehire mevsimsiz fazla kar yagdigini görmek, o sehire devlet reisi veya Haktan gelecek bir azaba veya içlerinde bir fitnenin çikmasina isarettir. Karin, kitlik seneye isaret edecegim söyleyen tabirciler de vardir. Bir kimsenin üzerine rüyada kar düsmesi, düsmanin ondan nail olacagi bir seye isarettir. Bazen çok kar, çiçek, kizamik, veba ve taun gibi salgin hastaliklara, bazen de harbe, çekirgeye ve çesitli hastaliklara, bazi kere de ucuzluk, bolluk ve zenginlige isarettir.

Ekin ekilip ziraat yapilan ve yagmasi faydali bir zamanda karin yagip o araziyi kapladigini görmek, arazinin karla kaplanacagi gibi, nebatat, hububat ile de kaplanmasina çok ucuzluk ve bollugun olmasina isarettir. Yerin kardan faydalanamiyacagi bir zamanda yagmasi, devlet reisinin zulmüne ve vergi toplayan memurlarin çalismasina isarettir. Mevsimli veya mevsimsiz karin yagip bütün binalarin, agaçlarin ve insanlarin üzerini kaplamasi, o yerin halki ve mallari üzerine gelecek zulme ve afete isarettir. Kari mahallinin disinda ev, hücre v.s. gibi yerlerin içerisinde görmek, azaba, belaya ve hastaliklara isarettir. Bazen de bu rüya, acizlige, almamaya isarettir.

Hiç yorum yok: